tirsdag 4. november 2014

Prosjekt gulvfliser.


Med høsten kommer tiden for inneprosjekter igjen, og nå var det virkelig på tide å få gjort noe mer med gangen og hallen.
Disse rommene har ikke akkurat vært hyggelige hittil og siden man er nødt til å gå gjennom hallen for å komme til badet har det rett og slett vært litt flaut å ha gjester på besøk. (Badet er inn den flotte grønn/brun/beige døren til venstre i bildet)
 

Siden vi har spilegulv med vannbåren varme var vi nødt til å legge et lag med gips over de tynne platene vi allerede hadde på gulvene før vi kunne flislegge. Vi fikk tips fra flisbutikken om å bruke rehab gips da denne har lavere byggehøyde enn gulvgips. Gipsplatene ble skrudd fast i spilegulvet mellom vannrørene, før alt ble primet og påført et godt lag med membran. Med membran på slipper vi å tenke på at gipsen under flisene blir fuktig av vaskevann eller sølevann fra sko.


Vi ønsket gulvfliser i et format på ca 5-10x30-40cm siden vi skulle legge dem i fiskebensmønster. Det viste seg at ikke skulle være fullt så enkelt å finne. Vi var innom mange flisbutikker som verken hadde dette formatet, eller skjønte hvorfor i alle dager vi ville legge flisene på den måten. Men denne gangen var vi bestemte på å ikke gi oss så lett og å overse de som himlet med øynene og ristet på hodet over hvor mye jobb det kom til å bli for oss å legge fliser i fiskebensmønster. ;) Når vi skulle ha fliser til badet ønsket vi oss egentlig hexagonfliser i 5-10cm størrelse og vi ble møtt med like mange rare blikk da. (Alle disse butikkene var vi innom igjen nå, og de fleste hadde nå fått hexagonfliser i den størrelsen vi ønsket oss for noen år siden..gjett om jeg var irritert for at jeg ga meg..)

Både hos Bella flis og hos Fagflis skjønte de hva vi ønsket, men de alternativene de hadde foreløpig lå på en pris som var tigangeren av hva vi til slutt fant. 

Når vi endelig kom oss inn på butikken til Höganäs hadde vi nesten gitt opp, men da vi spurte etter gulvflis i ca10x30cm format var svaret; Ja det har vi, i flere farger! -skal dere legge dem i fiskebensmønster? ;)Flisleggingen gikk forholdsvis greit, men litt tenking og tilmåling ble det. Vi laget en mal slik at vi fikk lagt de første flisene inntil denne i 45graders vinkel. Derfra var det bare å legge seg videre litt og litt med de hele flisene før vi til slutt la de flisene som krevde tilkapping.

 Flisene ferdig lagt (før fuging)

Flisene er 10x30cm arkitekt sølvgrå matt, fra Höganäs.

4 kommentarer:

 1. Så utrolig fint det ble! :) bra dere ikke gav opp! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du synes det! Vi er veldig glade for at vi ikke ga opp så lett denne gangen.
   Ønsker deg en riktig fin helg!

   Slett
 2. For en jobb dere har gjort, ikke bare med gangen, men med hele huset! Jeg har jo ikke vært her inne før, men måtte bla meg litt tilbake. Vi renoverte leiligheten for noen år siden og jeg syns det er gøy (i forkant og ettertid, ikke så mye på midten der), så jeg ble jo litt nysgjerrig. Det er viktig å ikke gi seg på visjonen sin, og hva er det med folk i flisebransjen egentlig? Vi fikk også masse sukk, himling med øynene og meninger om hva vi burde og ikke burde velge i stedet for god hjelp :p Tusen takk for den koselige kommentaren du la igjen om krakken min, og beklager at jeg er så sent ute med svaret mitt, men sånn er det jo noen ganger, og jeg tenker bedre sent enn aldri ;) Håper dere har en fin adventssøndag på tross av oppussingskaoset. Lina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for så hyggelig kommentar!
   Renovering er mye morro, mye slit og noe blod og tårer. Jeg tror som du sier at det er viktig å ikke gi seg på visjonen sin, og å holde ut. Det blir jo bra til slutt. (Selv om man noen ganger føler at man aldri kommer til å bli ferdig!)

   sent svar herfra også.. håper du har en fin førjulstid!

   Slett