tirsdag 7. august 2012

Endelig noe som synes!

Hver dag i tre uker har vi fått hjelp av to gode venner, som frivillig (!?) har stått ute i regn og søle og slitt seg halv i hjel med å hjelpe oss med det tunge arbeidet! Dere er fantastiske! Tusen tusen takk


Med all den gode hjelpen ble kloakkgrøfta vår endelig ferdig forrige uke! men regn og graving i kombinasjon har nå skapt et enda værre gjørmehav utenfor Villa Lindås. (som i en periode ble Villa Vollgrav, og som nå er Villa Gjørmehull) Denne gjørma har truet traktorgraveren på livet flere ganger og har ved to anledninger nesten greid å sluke den helt! Heldigvis er nå gravingen snart over for denne gang, bare litt graving igjen til grunnmuren til tilbygget og skraping av gårdsplassen, så kan den stakkars traktorgraveren få hvile til neste år ;)


Siden vi har fått så god hjelp, har det også skjedd en del inne! Panelen på spisestua er ferdig skrapet og grunnet, og to av kjøkkenveggene er også ferdige (eh.. ja kansje det skjer litt i feil rekkefølge, men det må jo gjøres det også ;) ) Og den fine tegelsteinsmuren er blitt banket frem! Ganske mye jobb og ganske slitsomt både med skrapingen og bankingen, men så blir det jo så fint at man glemmer slitet fort! ;)  


Åpningene mellom spisestua/stua og spisestua/kjøkkenet har blitt større også.
Så utrolig deilig og lyst det ble!
Ellers har vi feiret både 10år som kjærester og 2år som gift! De dagene gikk med til møte med kjøkkenkonsulenten i Oslo og parkettleting på Notodden, begge deler heldigvis med stor suksess! Og med husfri, gode middager og kos på kvelden er vi godt fornøyd med feiringen (selv om det ikke ble noen utenlandstur slik som vi så for oss for et år siden. sånn går det når man er midt i en renovering ;) )

(Mer om parkett, kjøkken og en fantastisk komfyr kommer når det er helt avgjort at det er slik det blir! hilsen fra vinglepetter ;) )

Håper dere også har hatt en fin start på August!

2 kommentarer:

 1. Så flinke dere er! Nå går det fort i svingene :)Gleder meg til å se hva vinglepetter faller på når det gjelder kjøkkenet :p

  Du begynner virkelig å bli en ordentlig blogger også søta, men flotte bilder og fin layout på innleggene ;)

  SvarSlett
 2. Oi oi oi! For et arbeid! Grøfting er møkk kjedelig, men så utrolig godt når man er ferdig og vet at alt er i orden:)
  Kjenner godt til det at restaureringa tar både mye tid og penger. Vi unnet oss to uker ferie i sommer, det var fantastisk, men så kjenner man jo på stresset når man kommer tilbake...;) Spesielt når vi satser på innflytting i løpet av august/september...

  Når det gjelder gulvvarme er det litt vanskelig å mene hva andre bør gjøre/har behov for, men FOR OSS er det viktig med denne lille "luksusen" i 2. etasje. Vi har nå bodd over 6 år i et gammelt hus med iskalde gulv, og det er helt forferdelig - både for store, og spesielt små..
  For oss ble det utslagsgivende at gulvvarmen (foreløpig) er den eneste varmekilden i huset(+ enkelte vedovner) og at vi hadde tilgang til å legge rørene (gulv eller tak måtte opp uansett).Takhøyden og tykkelsen på tregulvet i 1.etasjen tatt i betraktning vil vi sikre oss god temp i 2.etasjen med deilig gulvvarme:) Og vi gleder oss! Fortsatt god sommer:)

  SvarSlett