lørdag 25. februar 2012

skatten og ukens strabaser..

Jeg skulle jo ta et fint bilde av skatten vi hentet forrige fredag, men tiden har visst løpt helt fra meg denne uka,
og når jeg tenkte jeg skulle ta bilde av den i går så var det helt umulig å finne et ryddig sted i huset å sette den opp vi har jo bare gulv i stua og gangen og der er det KAOS,så da får det bli bilde fra finn annonsen for denne gang ;)


Vet ikke om vi skal ha vinduene over døra eller om de skal få bli noe annet lurt!?
den grønne gardina skal IKKE henge på iallefall ;)

   Jeg har sittet på Finn.no hver eneste dag i jakten på en gammel dobbeldør som skal stå mellom stua og spisestua, så når jeg kom over denne hev jeg meg på telefonen til pappa først (!?) for å fortelle om den fine døra jeg akkurat fant, og at han MÅTTE gå på finn å se. Så ringte mannen min og jeg svarte telefonen med et nesten rop"JEG FANT EN FIN DØR!!" han trodde visst at jeg sa at jeg dør.. noe jeg jo nesten kunne ha gjort, siden jeg nok glemte å puste ordentlig der jeg satt!
Vi hentet døra forrige fredag, og den helgen startet da selvfølgelig strålende! Denne uken har gått med til litt uenigheter med både hammer og spiker (jeg er ikke treffisikker), og verst var kansje uenigheten med planken som vi bruker som "gangbro" over bjelkene, -Den uenigheten endte med en ganske ufrivillig tur ned i kjelleren. Litt hard landing, men ingen brekte ben eller store blåmerker. :)
Heldigvis er jeg og glavakniven foreløpig gode venner ;)  

 De hyggelige naboene er besøkt og de har skrevet under på nabovarsel, så søknad om et lite tilbygg er sendt til kommunen (krysser fingrene for at det går igjennom!)
Pappen er lagt på grunnmuren, bjelkene sitter godt fast noen spiker fikk vi jo inn ;) , en liten del av spilegulvet er lagt, noen trekkerør for stikk er lagt, isolasjon er lagt på grunnmuren, vi har fått hjelp til å tømme mer sagflis fra loftet og vi har hatt et strålende vær stort sett hele uka!


Nå er vi klare for dagens økt!
Ha en fin lørdag!
Klem

2 kommentarer:

 1. Lekker dør!! Det kommer til å bli knallfint:)

  Ser at dere bruker glava som isolasjon. Vi la rockwool som isolasjon i et rom, og hadde planlagt å bruke dette i hele huset. Helt til vi ble anbefalt av en tømrer (som vi flittig har stilt spørsmål til/gitt oppdrag til) å bruke celluloseisolasjon. Vi las oss opp på emnet og valgte å bruke dette som isolasjon i stedet for steinulla/glava.
  Mange gode egenskaper med celluloseisolasjon, blant annet sies det at den puster som et lafta tømmerhus (!!), skal være mindre brannfarlig (brenner ikke, vi har prøvd å fyrt med det i ovnen..) og mus/gnagere trives svært dårlig i denne isolasjonen.
  Mulig dere allerede kjenner til dette og har vurdert det, men ville uansett bare tipse om det;)

  Ha en strålende uke uten skader og uhell!;)

  *Marita*

  SvarSlett
 2. Takk for tipset!
  Vi har lest litt om celluloseisolasjon og synes det ser ut som et veldig godt produkt! men har forstått det som at man da må ha folk til å komme å blåse det inn(?), og siden vi skal prøve å gjøre oss ferdige med litt og litt(og har et minimalt budsjett akkurat nå), så har vi valgt å isolere med glava (eller lignende) på det vi isolerer akkurat nå.(kansje dumt!?).

  Alltid flott med tips og råd på veien! :)

  Ha en fortsatt fin uke! (straks Onsdag igjen gitt..)
  Klem

  SvarSlett