fredag 6. januar 2012

Nytt år, ny vindusløsning?

Godt nyttår! :)

Vi har jobbet en del i romjulen og har fortsatt inn i det nye året med noe som virker som uendelige mengder sagflis! Vi er heldigvis snart ferdig med å "dusje" i den, nå har vi "bare" igjen å skuffe det som er på loftet ned gjennom tak og vegg og ned i stua -supert at vi slapp å bære det ned fra loftet da iallefall!.
Vi har ikke kommet så langt at vi har fått inn strømmen enda, men vi har fått gravd ned et stort rør til å trekke kabelen i. Kabelen ble levert fra e-verket i dag, så da kansje vi får inn strøm om ikke så lenge!

Vi har fundert en del på vinduene i det siste. vi ønsker å beholde de gamle vinduene da de er ganske fine og i veldig god stand, men jeg synes vinduene er mindre pene og heller lite praktiske når varevinduene står i. Varevinduene isolerer en del så det er dumt å fjerne dem sånn helt uten videre, vi har derfor lest nettside opp og nettside ned på jakt etter en løsning som gjør vinduene bedre energi- og støymessig, men som samtidig ikke skjuler de flotte gamle vinduene..        Med varevindu                                                      Uten varevindu        


Og her er løsningen vi tror tilfredstiller våre krav:

Et herdet 4mm energiglass som er festet på innsiden av vinduet ved hjelp av spesielle hengsler.
Løsningen kalles OPTO glass og er et Dansk patent.  (se www.opto-glas.dk)

Så da er det kansje håp for oss som ønsker å beholde de gamle vinduene men som ikke ønsker og ha varevinduer eller koblede vinduer da! (dere hører nok mer om dette etterhvert) :)


I morgen skal vi bort i huset igjen for mere sagflisjobb.. -åå så deilig det skal bli å snart slippe å ta med seg all den sagflisen inn her hjemme! Så da er det vel bare å komme seg i seng for litt skjønnhetssøvn!

KLEM♥1 kommentar:

 1. Hei,
  Tusen takk for kjempe koselige ord:) Virkelig godt å høre at vi kan være til inspirasjon for andre!
  Så gøy å lese om "prosjektet" deres, dette kommer til å bli knall bra - gleder meg til å følge dere:)

  Vi er absolutt ingen eksperter, og har selvfølgelig gjort våre tabber gjennom tiden vi har holdt på (3 år, tror jeg jammen..), men spør for all del dersom det er noe dere tror vi har vært gjennom og sitter med erfaring om:)
  Masse lykke til!

  Klem fra Marita

  SvarSlett